Terrasoverkappingen

Elk seizoen lekker toeven in je tuin? Met een terrasoverkapping creëer je een beschutte plek op je terras. Hierdoor heb je minder last van de wind, ben je beschut tegen regen en zorg je voor een gezellige plek in je tuin. Niets dan voordelen dus! Met een terrasoverkapping op maat zorg je dat deze geheel voldoet aan jouw wensen.

Dakvulling terrasoverkapping 

Bij de aanschaf van een terrasoverkapping heb je de keuze uit twee typen dakvulling, namelijk glas of polycarbonaat. Polycarbonaat is een prijstechnisch interessante variant van goede kwaliteit. Polycarbonaat platen zijn 16 millimeter dik en beschikbaar in diverse varianten, namelijk: opaal, helder of 2-kamer helder.

Een luxe alternatief voor polycarbonaat is een vulling van veiligheidsglas. Het typenummer van het glas geeft een afspiegeling van de lagen waaruit de glasplaat is opgebouwd. Zo bestaat gelaagd glas 44.2 uit 2 lagen glas van 4 mm en één laag folie van 2 micrometer dikte. Ook gelaagd glas is beschikbaar in 2 ‘kleuren’, we onderscheiden helder en melkwit. Glasplaten in melkwit zorgen er net als polycarbonaat in opaal voor dat je minder last hebt van de instraling van de zon. 

 

 

Goot en staanders terrasoverkapping

Naast het kiezen van de vulling van je terrasoverkapping kun jij ook het soort goot en staanders kiezen. Het lijkt wellicht dat het niet veel uit maakt welk soort goot of staanders je kiest, maar deze bepalen deels de uitstraling van jouw terrasoverkapping. Zo kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een recht, ronde of victoriaanse goot. Heb jij een woning en tuin in een landelijke stijl? Een klassieke goot en staander in Victoriaanse stijl sluiten hier erg goed bij aan. Een moderne look creëer je door het kiezen voor een ronde of rechte goot.

 

 

 

 

Terrasoverkapping op maat wit

Terrasoverkapping op maat ivoor

Terrasoverkapping op maat antraciet str

Profielkleur terrasoverkapping

Ook de kleur van de profielen is een belangrijk onderdeel van jouw terrasoverkapping op maat. Deze is namelijk niet alleen bepalend voor de uitstraling van jouw terrasoverkapping, maar ook voor de algehele uitstraling van jouw woning. In onderstaande afbeeldingen vind je de standaard kleuren wit, ivoor en antraciet structuur, maar jij kunt natuurlijk ook kiezen voor een afwijkende ralkleur. Weet je bijvoorbeeld de RAL-kleur van jouw kozijnen of ander elementen in je tuin, dan kun je de terrasoverkapping in dezelfde of bijpassende kleur laten produceren.

 

 

CE-Markering

Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende staalconstructie zijn voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag niet langer in de handel worden gebracht zonder deze CE-markering. Daarom adviseren we je altijd bij het verkooppunt na te vragen of de terrasoverkapping voorzien is van een CE-marketing. Je kan het natuurlijk ook altijd even jouw Verano® partner vragen!