Knikarmschermen

Knikarmschermen

Op zoek naar een oplossing om de zon weg te houden van uw terras of uit uw woning? Kies dan voor één van onze knikarmschermen.

 

U kunt bij ons het zonnescherm kiezen dat het beste bij uw smaak, situatie en budget past. Uiteraard helpen wij u graag persoonlijk bij het maken van de juiste keuzes. Langer buiten genieten kan natuurlijk met een combinatie van verlichting, verwarming en bescherming tegen wind.

 

Weerzon heeft een groot assortiment zonneschermen van Harol en Verano. Voor een offerte op maat of een prijsindicatie ontvangen wij u graag in onze showroom of komen bij u thuis op afspraak.

Knikarmscherm weerzon breda

Zonneschermen van Harol®

TUCAN

Zonnescherm met maximale breedte van 5,5 meter en een maximale uitval van 3 meter. De Tucan valt op door haar gesloten, compact, esthetisch ontwerp en hoogwaardige kwaliteit en is geschikt voor zowel muur- als plafondmontage. Het is bovendien mogelijk om LED verlichting te integreren in de knikarmen en eventueel een terrasverwarmer te plaatsen onder het scherm.

 

BX260-270

De strakke BX270 of de klassieke BX260 laten zich perfect integreren in elke gevel. Zonneschermen met gesloten (design) kast en maximale breedte van 7 meter uit één deel en tot 12 meter gekoppeld met een doekspleetafdichting met daarbij een uitval van maximaal 3,5 meter. Het is bovendien mogelijk LED verlichting te integreren in de kast en eventueel een terrasverwarmer te plaatsen onder het scherm.

 

LUX

De high-end zonwering waarbij pure luxe het uitgangspunt is. Het scherm met gesloten (design) kast en maximale breedte van 7 meter uit één deel en tot 12 meter gekoppeld met een doekspleetafdichting met daarbij een uitval van maximaal 4 meter. De voorlijst kan worden uitgerust met een vario-volant tegen de laagstaande zon. Het is bovendien mogelijk (indirecte) LED verlichting te integreren in de kast, armen of voorlijst en eventueel een terrasverwarmer te plaatsen onder het scherm.

Zonneschermen van Verano

Porto
De Porto is een zeer aantrekkelijk geprijsd zonnescherm van het type ‘semi-cassette’. In gesloten stand is de doekrol en de armen aan de onderzijde zichtbaar. Het zonnescherm oogt sierlijk en vriendelijk door de afgeronde hoeken.

 

Ipanema
De Ipanema is een zeer populair zonnescherm van het type ‘cassettescherm’. Dit houdt in dat de stof in gesloten toestand compleet is beschermd tegen alle weersinvloeden. Bovendien is de oprolbuis mooi verstopt in de cassette en dus aan het oog onttrokken. Dit oogt zeer verfijnd en rustig.

knikarmscherm weerzon zonwering breda
zonweringsdoek

Doekeigenschappen Acryldoek

Zonweringsdoeken worden met de grootste zorg geproduceerd. Desondanks bestaan er, mede door de geldende milieueisen, beperkingen. In het doek kunnen verschijnselen optreden die vaak als productie-, weef- of techniekfouten worden betiteld en welke ondanks het uiterst zorgvuldige productieproces door geen enkele doekfabrikant te vermijden zijn.

Deze verschijnselen tasten echter de kwaliteit van het scherm niet aan! Om misverstanden te voorkomen volgen onderstaand enkele verschijnselen die veelvoorkomend zijn en derhalve en niet als klacht behandeld kunnen worden.

 

1. Knikvouwen
ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.

 

2. Krijtstrepen
zijn lichte strepen die ontstaan bij het verwerken van gefinished doek en zelfs met de grootste zorgvuldigheid niet alttijd geheel kunnen worden vermeden. Het is daarom ook geen reden voor reclamatie.

 

3. Regenbestendigheid
Acryl-zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en, bij een minimale doekhelling van 14°, tegen een kleine regenbui bestand. Echter, bij hevige en langdurige regen dienen de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek te voorkomen. Nat opgerolde doeken moeten zo snel mogelijk weer uitgerold worden om ze te laten drogen.

 

4. Golven
In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan door dubbele lagen doek verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben. (bijv. wafel- of visgraatpatroon).

In principe komen deze effecten in meer of mindere mate bij vrijwel alle zonweringsdoeken voor. Zij verminderen echter in geen geval de kwaliteit van het product. De volledige geldende richtlijnen voor eigenschappen zonweringsdoeken zijn onderaan deze pagina te downloaden.