Markiezen

Markiezen

Markiezen houden niet alleen perfect de zon buitenshuis, maar geven uw woning of (horeca)bedrijf een geheel eigen karakter. Een markies heeft dichte zijkanten die ervoor zorgen dat hinderlijk zonlicht uitstekend wordt tegengehouden.

 

De markies is in verschillende materialen en vele vormen, kleuren en bedieningsvormen verkrijgbaar.

 

Uitgekeken op uw huidige markies? Vraag naar de mogelijkheden om nieuw doek te laten aanbrengen op uw huidige markiezen. De frames van hout worden weer als nieuw en de markiezen krijgen een tweede leven.

markies weerzon

Houten Markiezen

Alleen het beste hout is goed genoeg

Het geraamte van een houten markies bestaat uit eerste klas Scandinavisch grenenhout (NEN 5466 klasse B). De slagen bestaan uit 19 x 70 mm rondom geschaafd, gevingerlast en gelamineerd foutloos hout. Op verzoek kunnen we slagen toepassen van 19 x 45 mm voor het geval er wat minder ruimte beschikbaar is.

 

In elke gewenste kleur

Al het hout wordt 2x wit gegrond en 1x afgelakt in een RAL kleur naar keuze. Andere kleursysteem zoals Sikkens zijn mogelijk op aanvraag en tegen een toeslag.

Aluminium Markiezen

Kwaliteit in aluminium

De slagen van een aluminium markies bestaan uit 55 x 15 mm, 100 x 15 mm of 35 x 15 mm.

 

In elke gewenste kleur mogelijk

Aluminium markiezen worden zonder meerprijs gepoedercoat in RAL 9001, 9010 en 9005. Het profiel wordt voorzien van een kunststof inlage waar de doeken aan worden bevestigd met RVS nieten. De volgegoten aluminium hoekstukken en scharnieren worden aangepast aan de kleur van de markies.