Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren bieden comfort, isolatie, hoge veiligheid en optimale ruimtebesparing. De sectionaaldeur bestaat uit losse secties die door scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor laat de deur zich makkelijk openen, zonder dat er extra ruimte voor de garage nodig is.

 

De Novoferm sectionaaldeuren kunnen worden voorzien van het unieke aandrijvingssysteem Novoport. Uiteraard zijn sectionaaldeuren verkrijgbaar in verschillende isolatiewaarden, profileringen, dessins en in vrijwel alle RAL-kleuren.

Novoport IV aandrijving

De NovoPort aandrijving wordt niet aan het plafond maar links of rechts eenvoudig aan de looprails gemonteerd. Zo blijft het plafond vrij en kan opbergruimte aan het plafond gecreëerd.

 

De slijtagearme, onderhoudsvrije high-tech tandriem ligt goed beveiligd in de deurlooprail. Dit garandeert een lange levensduur en een fluisterstille deurloop. Hierdoor is de NovoPort aandrijving uitermate geschikt voor panden waar contactgeluid voorkomen moet worden.

 

Energiebesparing
De NovoPort aandrijving heeft als belangrijk voordeel de energiebesparing met een maximaal verbruik van 0.5 Watt in de standbymodus. Naast dat dit beter is voor het milieu kost dit de consument minder dan € 1,- aan stroomverbruik per jaar.

Isolatie

Isolatie

De FCKW-vrije panelen van een sectionaaldeur zijn dubbelwandig geïsoleerd en thermisch onderbroken. Deze milieuvriendelijke PUR harschuimkern gevulde panelen zorgen samen met de rubbers rondom het deurblad voor een toenemende isolatiewaarde afhankelijk van de gekozen paneeldikte. Een ISO20 zorgt al voor een betere isolatiewaarde dan dubbel glas, een ISO 45 benadert de isolatie waarde van spouwmuurisolatie en de ISO 70 zorgt voor de best mogelijke isolatie denkbaar.

 

  • ISO20 : Isolatiewaarde: R =1,0 m2K/W
  • ISO45 : Isolatiewaarde: R =2,0 m2K/W
  • ISO70 : Isolatiewaarde: R =2,94 m2K/W
sectionaaldeuren breda weerzon
PKVW

Veiligheid

Veiligheid

Elke Novoferm garagedeur voldoet aan de Europese CE normering en is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen. Vingerknelbeveiliging, veerbreukbeveiliging en een motor die stopt en gelijk weer omhoog gaat zodra hij tegen een obstakel loopt behoren allemaal tot de standaarduitvoering. Tegen een gering meerprijs kunt u uw garagedeur uitbreiden met Politie Keurmerk Veilig Wonen, weerstandsklasse 2.